Συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας μετά το lockdown!

  • Όταν ένα όχημα παραμένει αχρησιμοποίητο για περισσότερο από ένα μήνα, συνιστάται να το προετοιμάσετε να λειτουργεί τέλεια όταν το οδηγήσετε ξανά.
  • Ο έλεγχος των επιπέδων υγρού, του ηλεκτρικού συστήματος και των φρένων είναι το κλειδί.
  • Μπορείτε επίσης να το απολυμάνετε μέσα και έξω για να διασφαλίσετε ότι θα εξαλείψετε τυχόν πιθανούς ιούς 

1. Ελέγξτε τη στάθμη του υγρού. Τα επίπεδα λαδιού κινητήρα και ψυκτικού πρέπει να ελέγχονται πριν από την εκκίνηση του κινητήρα. «Μετά την εκκίνηση, πρέπει να αφήσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε. Αυτό επιτρέπει στα υγρά να κυκλοφορούν σε όλους τους εύκαμπτους σωλήνες και να λιπάνουν όλα τα μέρη », συνιστά ο Josep Almasqué, επικεφαλής του εργαστηρίου πρέσας αυτοκινήτων SEAT. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν διαρροές στο έδαφος, ειδικά κάτω από την περιοχή του κινητήρα.

2. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών. Όταν δεν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με την πάροδο του χρόνου, η πίεση των ελαστικών μειώνεται. Αυτό συμβαίνει λόγω της διαδικασίας διαπερατότητας, κατά την οποία τα ελαστικά συνήθως χάνουν λίγο αέρα κάθε μέρα, ειδικά το καλοκαίρι. Εάν το όχημα παραμείνει ακινητοποιημένο και τα ελαστικά χάσουν όλο τον αέρα τους, το βάρος του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη ζάντα και να παραμορφώσει τον τροχό. «Ιδανικά, εάν γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητό σας πρόκειται να σταθμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φουσκώνετε τα ελαστικά στη μέγιστη χωρητικότητα που συνιστά ο κατασκευαστής και να ελέγχετε περιοδικά την πίεση. Πριν ξεκινήσετε το αυτοκίνητο, ελέγξτε ξανά την πίεση και βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή για οδήγηση. », Λέει ο Josep.

3. Διπλός έλεγχος. Όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, πρέπει να ελέγξετε όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση, συμπεριλαμβανομένων των φώτων, των ενδείξεων, των παραθύρων, των υαλοκαθαριστήρων και όλων των ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εμφανιστούν στο σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. «Αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, μια προειδοποιητική λυχνία στην οθόνη θα δείξει τι πρέπει να ελεγχθεί. Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι όλοι οι βοηθοί που χρησιμοποιούμε είναι συνδεδεμένοι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις », εξηγεί ο Josep. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την κατάσταση των φρένων. Για να το κάνετε αυτό, σας συνιστούμε να πατήσετε το πεντάλ για λίγα δευτερόλεπτα και να παρατηρήσετε ότι κρατά τη θέση του. Και τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν ακούτε ασυνήθιστους θορύβους κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

4. Τι πρέπει να απολυμάνετε. Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το όχημά σας με έμφαση στους τομείς της μεγαλύτερης επαφής, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου:

  • Τα βασικά. Οι εξωτερικές και εσωτερικές λαβές πορτών, τιμόνι, αλλαγή ταχυτήτων, οθόνη αφής, δείκτες και θέση καθίσματος και χειριστήρια παραθύρου.
  • Ταμπλό. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία εστίασης, καθώς οι άνθρωποι συνήθως βήχουν ή φτερνίζονται προς την κατεύθυνση του.
  • Πατάκια δαπέδου. Συγκεντρώνουν πολλή βρωμιά που μπαίνει στα πέλματα των παπουτσιών σας.
  • Εξαερισμός. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα του αέρα, οι αεραγωγοί δεν πρέπει να εμποδίζονται. Εκτός από την απολύμανση, η σκόνη πρέπει να αφαιρείται με πινέλο ή ηλεκτρική σκούπα.
  • Εξωτερικό. Οι άνθρωποι αγγίζουν πολλές ακόμη περιοχές εκτός του αυτοκινήτου εκτός από τις λαβές των θυρών χωρίς να το συνειδητοποιούν. Κλίνουμε τα παράθυρα, τραβάμε τις πόρτες ανοιχτές από το πλαίσιο ή τις σπρώχνουμε. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα καθαρισμού: ήπιο σαπούνι και νερό, ειδικά προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου και, σε μικρότερο βαθμό, υγρά που περιέχουν 70% αλκοόλ.

Α. ΜΑΚΡΗΣ ΑΕ | Σχέση Εμπιστοσύνης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.